Hoe ga ik te werk

Hoe ga ik te werk?

Tijdens de behandelingen wordt er geen enkele medische diagnose gesteld, noch vervangen ze enige medische handeling. Ze vullen ze eerder aan of voorkomen dat een ongemak tot een ziekte leidt.  Bij de minste twijfel wordt er doorverwezen naar of afgestemd met de huisarts.

 

Een kind zijn lichaam is gevoeliger voor deze behandelingen. De duur en intensiteit wordt dan ook overeenkomstig aangepast. Zij dienen, zeker de eerste sessies, vergezeld te zijn van een volwassene.

Mijn professionele focus is met de jaren verschoven naar de Traditionele Chinese Geneeswijzen met als basistechniek acupunctuur. Hierdoor bied ik enkel nog volgende sessies aan:

 

Acupunctuur - Puur:

  • eerste sessie met uitgebreide anamnese en behandeling

duur: ca. 1,5 uur   -   prijs: 80 euro

  • vanaf tweede sessie

duur: ca. 1 uur      -   prijs: 40 euro

 

Acupunctuur – Plus: Acupunctuur + aangepaste massage en andere technieken

  • eerste sessie met uitgebreide anamnese en behandeling

duur: ca. 1,5 uur   -   prijs: 80 euro

  • vanaf tweede sessie

duur: ca. 1,5 uur   -   prijs: 75 euro

 

Bepaalde ziekenfondsen betalen een aantal acupunctuursessies per jaar gedeeltelijk terug. Informeer ernaar bij uw ziekenfonds of vraag het aan mij tijdens uw sessie.

 

Wens je meer uitleg of een behandeling op maat, vraag het dan gerust.

Mijn behandelingen en sessies zijn therapeutisch gericht op het behandelen van bepaalde klachten of het ondersteunen van persoonlijke groei. Ik geef dus geen behandelingen in een zuivere welness-context die enkel gericht zijn op ontspanning. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ontspanning geen aangenaam effect kan zijn van een behandeling, maar het is niet het doel op zich.

 

Tijdens de eerste sessie hebben we een uitvoerig gesprek om je voorgeschiedenis en huidige situatie in kaart te brengen (anamnese), en te bepalen wat de klachten zijn, waarbij je je wilt laten ondersteunen.

 

Op basis hiervan maak ik een behandelplan op dat ik samen met jou bespreek qua aanpak, fasering en technieken.

 

Bij elke volgende sessie hebben we voor de behandeling zelf een gesprek om de effecten en resultaten van de vorige behandeling te evalueren en het behandelplan bij te sturen waar nodig.

 

Indien mijn inschatting is, op eender welk moment, dat jouw problematiek een ander type behandeling vereist dan deze die ik geef en beheers, of dat er medisch advies nodig is, dan zal ik niet nalaten dit met jou te bespreken en je door te verwijzen.  Je huisarts of andere therapeut/zorgverlener kan ook altijd bij mij terecht voor verdere afstemming en info.